Mijn eerste bezoek aan Barcelona is al heel wat jaren geleden. Ik werd verliefd op de stad: de straatartiesten, het eten, de relaxte levensstijl, geschiedenis, de gezellige mensen, en het overvloed aan activiteiten. Na een aantal jaar later was ik er weer heen. Ik ging terug met een vriendin om haar te laten zien hoe geweldig de stad is.

En elke keer als ik terugkom verrast Barcelona me weer en het inspireert me opnieuw. Barcelona is als Parijs, New York of Tokio – er is altijd wel iets te doen, en je zou een heel leven nodig moeten hebben om echt alles te ontdekken en te verkennen.

Maar als toerist hebben we natuurlijk niet levenslang om de stad te zien en te ontdekken. We hadden slechts een paar dagen en proberen zoveel te doen en te zien als we kunnen met een beperkte hoeveelheid tijd. Wat kan je nou het beste doen met maar een paar dagen en er alles uit te halen in een grote stad als Barcelona? Hoe vul je je citytrip naar de Catalaanse hoofdstad het beste in? Ik heb een route voor jullie die helpt bij het plannen van je weekendje weg in deze mooie stad van Spanje.

weekendje-barcelona-met-tips

Enkele tips:

Barri Gotic

Dit is het historische centrum van Barcelona en dateert uit de pre-Romeinse tijd. Het gebied is een doolhof van kleine straatjes rond om elkaar draaien en uitkomen  in mooie pleintjes. Hoogtepunten zijn o.a.:

  • Barcelona History Museum – Barcelona heeft een van de beste musea waar ik ooit ben geweest. Het doet een ongelooflijke werk van informatie en de geschiedenis en het belang van Barcelona en heeft meer dan 4.000 vierkante meter van de Romeinse ruïnes gelegen onder het museum waar je doorheen kunt lopen. Het is spectaculair. Er is een gratis, gedetailleerde audiogids en beschrijvende uitleg over wat je ziet.
  • Picasso Museum – Hoewel ik geen groot fan ben van het grootste deel van het latere werk van Picasso, met meer dan 3.000 kunstwerken, dit museum heeft te bieden.
  • De gotische kathedraal – Gelegen in het hart van de Barri Gotic, werd deze gotische kathedraal gebouwd op de top van een 11e-eeuwse kerk. U kunt een lift naar het dak nemen voor een prachtig uitzicht op de omliggende historische gebieden.

Barcelona Museum van Hedendaagse Kunst – In de wijk Raval van de stad is de stad voor moderne kunst. Het heeft honderden tentoonstellingen, vooral van Spaanse kunstenaars. Als je houdt van moderne kunst is dit een bezoekje waard.

Op de complete andere uiteinde van de Barri Gotic (het is een mooie wandeling door de historische straten, dus je zult genieten) is het Parc de la Ciutadella. Ik werd een grote fan van dit park toen ik er per ongeluk terechtkwam de eerste keer toen ik in Barcelona was. Ik hou van de kunst en de fontein hier. Gaudi ontwierp de beroemde Cascada fontein toen hij een student architectuur was. Op een warme dag wil je alleen maar zitten en naar het fontein staren. Er is ook een dierentuin in het park en een aantal korte wandelpaden. Neem een fles wijn, pak wat ham, en picknick in het park.

Reis door naar Alicante

Na een paar dagen Barcelona toch nog langer in Spanje blijven? Reis dan door naar Alicante. Vlieg dan vanaf de luchthaven Alicante weer terug naar Nederland.