reisverzekering-boeiNatuurlijk wilt u heerlijk genieten op uw vakantieadres. En mocht er iets mis gaan, dan weet u dat alles goed komt omdat u een reisverzekering heeft afgesloten. Een reisverzekering dient als aanvulling op verzekeringen die al zijn afgesloten zoals de autoverzekering, de zorgverzekering en de inboedelverzekering. In principe dekt de reisverzekering geen zakenreizen maar alleen vakanties. De verzekerde personen staan vermeld op het polisblad en er zijn drie keuzes. De eerste keuze is voor het hele gezin, de tweede is voor een alleenstaande en de derde keuze is voor één volwassene met kinderen. Hierbij moet worden opgemerkt dat kinderen zijn verzekerd zolang zij thuis wonen. Het is altijd goed als u met vakantie gaat naar het buitenland om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd tegen behoorlijk grote financiële risico`s. Blijft u in ons land, dan kunt u natuurlijk een reisverzekering afsluiten maar dat is niet per se nodig.

Soorten reisverzekeringen

De doorlopende reisverzekering. Deze geldt voor het hele jaar en bij elke reis die wordt ondernomen is er sprake van een automatische dekking. Deze dekking begint vanaf het moment dat de reis begint tot het weer thuiskomen.
De aflopende reisverzekering. Deze is van toepassing voor de duur van slechts één vakantie. Daarna is deze verzekering niet meer geldig. De dekking begint bij de aanvang van de vakantie en stopt bij een eerdere thuiskomst of bij het eindigen van de reis.
Een speciale verzekering. Deze kan van toepassing zijn voor reizen die langer duren dan een standaard vakantie.
– De annuleringsverzekering is van toepassing als een reis onverhoopt niet kan doorgaan of afgebroken moet worden zoals bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid of bij een ernstige ziekte. Deze verzekering vergoedt de reissom of een gedeelte hiervan. Er wordt alleen uitgekeerd indien de oorzaak staat vermeld in de polisvoorwaarden. Van deze soort verzekering is er een doorlopende en een aflopende variant.