zuid afrika treinZuid-Afrika heeft heel veel treinsporen. De meeste zijn echter op het moment niet in gebruik aangezien de bevolking steeds meer gebruikt maakt van het uitgebreide wegennet. De grote steden in Zuid-Afrika worden nog steeds bediend door enkele treinen die variëren van goedkoop tot hoge luxe.

De treinmaatschappij Shosholoza Meyl hebben lange afstandstreinen die vertrekken van treinstations in Kaapstad, Port Elizabeth, Bloemfontein, Durban, Oost-Londen, Johannesburg, Queenstown, en East London. Ze zijn comfortabel en veilig en maken verschillende stops bij kleinere steden langs de route. De tarieven die beschikbaar zijn, zijn de goedkoopste voor elke vorm van vervoer in Zuid-Afrika. De kosten voor de slaaptrein van Johannesburg naar Durban met ligplaats zijn er al vanaf 25 euro. U kunt het tijdschema van het bedrijf opzoeken voor meer informatie over de tarieven en stopt.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in meer luxe kunnen de beroemde Blue Train nemen. Die rijdt van Pretoria naar Kaapstad en een enkele reis kost zo’n 1100 euro voor een gedeelde ligplaats in het laagseizoen en gaat vanaf die prijs meer omhoog. Het is een dure, maar luxe ervaring met de wijn, sigaren, heerlijk eten, en comfortabele compartimenten omvat.