Het lijkt nog ver weg maar het kan niet anders dan dat ook in Nederland de lente over enkele weken begint. Dat hebben we ook wel verdient na de lange en ook koude winter van afgelopen maanden. Voor de echte wintersport liefhebber betekent het intreden van de lente dan ook het einde van het wintersportseizoen. Tot laat in april kun je in veel gebieden in Europa nog genieten van witte pistes en open liften maar daarna is het meestal toch echt afgelopen.

Toch is het ook mogelijk om hartje zomer de lange latten onder te binden. In enkele gebieden in Europa kan dit. De randvoorwaarden hiervoor zijn natuurlijk dat het gebied op aanzienlijke hoogte ligt en dat er een geltcher aanwezig is in het gebied.

saas-fee-wintersport-in-de-zomerEen van deze gebieden waar eeuwige sneeuw ligt is Saas-Fee, dit pittoreske dorpje in de Zwitserse Alphen zal bij de echte liefhebber zeker bekend zijn. Minder bekend is de mogelijkheid om ook in de zomer hier van de bergen af te kunnen gaan. Saas-Fee heeft dusdanig gunstige factoren voor wintersport in de zomer dat veel professionele snowboarder het dorpje in de zomer aandoen om tijden de zomermaanden te kunnen trainen.

Wil je in de zomer wintersporten dan kun je het beste tussen 7 en 12 uur de piste op gaan. Rond deze tijd is de sneeuw het lekkerst en heeft het minst last van de zomerzon. Combineer een bezoek aan Saas-Fee met bijvoorbeeld een kampeervakantie in het noorden van Italië of in het zuiden van Frankrijk.

Saas-Fee zelf is zeker de moeite waard om te bezoeken, het dorpje is namelijk geheel autovrij zodat je hier in alle rust kunt genieten van de pure berglucht. Je auto kun je beneden in het dorp achter laten, vervolgens word je door elektrische wagentjes naar je verblijf gereden. Het ski-gebied Saa-Fee bestaat uit 100 km, waarvan er in de zomer nog 20 km te gebruiken is. Het fun park wordt dagelijks in topconditie gehouden zodat zowel de ge-oefende als de minder ervaren freestyle snowboarder of skiër aan zijn trekken komt.

Dus ben je plannen aan het maken om in de zomer Nederland te ontvluchten, kijk dan eens naar de mogelijkheden van wintersport in combinatie met een zonnige kampeervakantie.