Zorgreiswijzer is ontstaan vanuit de achtergrond van zowel zorg als toerisme. Wij hebben opgemerkt dat het niet eenvoudig is om een goede vakantiemogelijkheid te vinden wanneer je afhankelijk bent van zorg of enigerlei beperking hebt.

Op Zorgreiswijzer vindt u zorgvakanties van betrouwbare reisaanbieders. Tijdens deze reizen kunt u naar wens voorzien worden van persoonlijke verzorging of verpleging. Vraagt u altijd bij de aanbieder naar de specifieke mogelijkheden.

De reizen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers dragen een rolstoel logo, maar informeer goed bij de reisaanbieder naar de exacte mogelijkheden. Tijdens deze reizen reist er vaak een team mee dat u kan voorzien van de noodzakelijke persoonlijke verzorging/verpleging.

De seniorenreizen zijn over het algemeen minder goed aangepast voor rolstoelgebruikers, maar door het aangename reistempo wel zeer geschikt voor mensen die wat ouder zijn en misschien zelfs met een rollator lopen.

Mensen die geconfronteerd worden met NAH hebben vaak specifieke klachten die niet te vangen zijn onder welke andere beperking dan ook. Gelukkig zijn er inmiddels enkele reisorganisaties die vakanties voor deze doelgroep aanbieden.

Tenslotte zijn er de reizen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze zijn vaak toegankelijk voor mensen met een meervoudige beperking, maar het blijft zaak om goed te informeren of dat ook zo is bij de reis van uw keuze.